Využijte služeb našeho penzionu a restaurace Na Pilce
Ve středu 12. 4. 2017 a na Zelený čtvrtek 13. 4. 2017 jsme pro vás na výčep připravili mimo jiné také speciální zelené pivo.
Zelené pivo vzniká spojením kvalitní vody, ječného sladu vyrobeného z toho
nejlepšího moravského ječmene a toho nejjakostnějšího žateckého chmele. Pivo je
vařeno tradičním způsobem na 2 rmuty. Do mladinového kotle se spolu s chmelem
během varu přidává i bylinný výluh, který vzniká louhováním několika druhů bylin
včetně kopřivy v horké vodě. Díky tomuto způsobu vaření má pivo plnou chuť a
příjemnou hořkost. Svou sílu pak Zelené pivo získává spodním kvašením trvajícím
osm dnů. Dlouhým zráním při teplotě 1 °C se pivo chuťově zakulacuje a získává
svůj typický buket a říz.